Publiczności nie zabrakło również na panelu „Nowoczesna przedsiębiorczość. Technologie, które zmienią świat”. W tym przypadku tematyka była szeroka. Paneliści płynnie rozpoczęli od tematu e-commerce i platform cyfrowych, by następnie poruszyć kwestie związane z szansami oraz wyzwaniami eksportu, czy też elektrycznych samochodów.

– Myślę, ze nie ma teraz nawet jednego sektora prywatnego, czy też publicznego, który się nie dostosowuje do nowoczesnej przedsiębiorczości, innowacyjnych rozwiązań. Jest to absolutna konieczność, aby dalej istnieć na tym rynku naszym i na rynkach zagranicznych – przekonywała Hanna Stypułkowska-Goutierre, szefowa Polskiej Izby Handlowej-Przemysłowej we Francji i Prezes Polskich Izb Handlowych za Granicą.

Sporo miejsca poświęcono również sprawom sztucznej inteligencji. – W mojej ocenie sztuczna inteligencja będzie się rozwijała do momentu, do którego nie będzie wchodziła na kurs kolizyjny z człowiekiem. Dopóki będzie ona wykorzystywana dla naszych potrzeb – mówił Bartosz Kubik, Współzałożyciel i Prezes Zarządu Energetyka-Polska.

Kongres Gospodarczy Lubuskie 2018 potrwa do soboty. Szczegółowy plan wydarzenia można znaleźć TUTAJ.

I. NOWOCZESNA PRZEDSIĘBIORCZOŚĆ. TECHNOLOGIE, KTÓRE ZMIENIAJĄ ŚWIAT

PRELEGENCI:

  • dr Henryka Bochniarz – Prezydent Konfederacji Pracodawców Lewiatan
  • Robert Dowhan – Senator Rzeczypospolitej Polskiej
  • dr Piotr Kiciński – Wiceprezes Zarządu Cinkciarz.pl
  • Bartosz Kubik – Współzałożyciel i Prezes Zarządu Ekoenergetyka-Polska
  • dr Paweł Pudłowski – Poseł na Sejm RP, przewodniczący Komisji Cyfryzacji, Innowacyjności i Nowoczesnych Technologii;
  • Hanna Stypułkowska-Goutierre – szefowa Polskiej Izby Handlowo-Przemysłowej we Francji; Prezes Stowarzyszenia Polskich Izb Handlowych za Granicą
F

Ta strona używa plików cookies. Jeśli nie zgadzasz się na to, prosimy o jej opuszczenie. Szczegóły

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close